Financial Lease

Een ‘auto van de zaak’ is voor velen een bekend begrip. Maar hoe werkt het als je als ondernemer een auto wilt leasen? Dat kan heel voordelig met behulp van financial lease.
 • ic-baseline-access-time Aanvraag binnen 15 min geregeld
 • bx-bx-check-circle Ontzorgd worden van A tot en met Z
 • cil-car-alt Keuze uit alle mogelijke voertuigen

WAT IS FINANCIAL LEASE

Met financial lease kan je een auto aanschaffen voor je zakelijke onderneming. De aankoopsom van de auto wordt gefinancierd door de bank, waar jij in termijnen een afgesproken bedrag aan betaalt. 

Je hoeft je auto dus niet in één keer af te betalen, maar doet dat in termijnen. Door de mogelijkheid van financial lease kun je in een mooie wagen rijden zonder dat je er jaren voor hoeft te sparen!

Deze vorm van leasen is te vergelijken met het kopen van een huis: door het afsluiten van een hypotheek, word je direct eigenaar van een huis waar de woning onderpand blijft van de bank. Dit geldt ook voor de aanschaf van een auto met financial lease: per termijn betaal je een bedrag en in ruil daarvoor rijd jij in een mooie wagen.

IS DE AUTO VAN MIJ?

Omdat je financieel gezien een investering hebt gedaan, ben jij als degene die least ‘economisch eigenaar’ van de auto. Het kenteken komt op jouw naam te staan en je bent vrij in het kiezen van je verzekeringen en onderhoud. De bank, met wie je een contract hebt afgesloten, is ‘juridisch eigenaar’ van de auto. De auto fungeert als onderpand.

Is het leasecontract doorlopen en zijn alle termijnen betaald? Dan wordt het volledige eigendom naar jou overgedragen en hoef je de auto niet meer in te leveren!

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

Voor de ondernemer kent financial lease vele voordelen. Je bent met financial lease direct eigenaar van de auto, terwijl bij operational lease of shortlease slechts huurder bent en geen eigenaar. Daarnaast wordt de aanschaf van een auto met behulp van financial lease door de fiscus gezien als een investering in je onderneming. Op die manier profiteer jij als ondernemer van allerlei fiscale voordelen! 

 • Een auto valt onder bedrijfsmiddelen, waardoor je de aanschaf hiervan gedeeltelijk mag aftrekken van de winst met behulp van de investeringsaftrek. Op die manier druk je de winst en betaal je minder belasting.
 • Daarnaast mag je de rente die je betaalt over de financial lease ook aftrekken van de winst. Nog meer voordeel!
 • Ook mag je de bedrijfsauto afschrijven én mag het gehele BTW-bedrag worden teruggevorderd bij je eerstvolgende belastingaangifte. 
 • Een ander groot bijkomend voordeel van financial lease is dat je als ondernemer je liquiditeit behoudt. Je betaalt immers in termijnen over een langere looptijd. Op die manier behoud je je vermogen, die je weer kunt investeren in de groei van je onderneming.
 • Tenslotte behoud je met financial lease je schadevrije jaren en is de kilometrage onbeperkt. 

SNEL EN EENVOUDIG JOUW CONTRACT AFSLUITEN?

Of je nou starter bent, zzp’er of al jaren een eigen zaak hebt: financial lease is voordelig voor elke ondernemer. Een aanvraag voor financial lease werkt heel gemakkelijk; volg de onderstaande drie stappen en wij regelen de rest!

 

 1. Kies een auto.Ga naar www.regeljelease.nl/aanbod/ en kies een auto naar wens.

 2. Wij nemen contact op en regelen de rest voor je! Een auto gekozen en je gegevens ingevuld? Mooi! Wij nemen dezelfde werkdag nog telefonisch contact met je op om samen de lease-aanvraag door te nemen.

 3. Laat je gegevens achter.Vul bij de desbetreffende auto je bedrijfsnaam, jouw naam, telefoonnummer en e-mail in op het formulier.

 

Zoek een auto en ga direct naar onze showroom.

Op diezelfde werkdag weten wij of jouw aanvraag is goedgekeurd én wanneer je in je nieuwe auto kunt rijden! 

Tip: Onze ruime voorraad nieuwe auto’s en occassions zijn direct leverbaar. Staat jouw favoriete auto er niet tussen? Of heb je ergens anders een auto naar wens gezien? Laat hier je gegevens achter, zodat één van onze lease-adviseurs contact met je kan opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Zelfs als je een aanbod hebt ontvangen van een andere partij, kunnen wij je een mooi passend voorstel doen. Vul ons contact formulier in!

Tip: Heb je een inruilauto? Geen probleem! Wij kunnen een inruilwaarde geven op afstand!

Financial lease

Een ‘auto van de zaak’ is voor velen een bekend begrip. Maar hoe werkt het als je als ondernemer een auto wilt leasen? Dat kan heel voordelig met behulp van financial lease.

Bedankt!

Uw aanvraag is verstuurd.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op!