Wat is Private Lease?

Als particulier heb je de optie om te Private Leasen. Dit is een vorm van leasen die steeds populairder wordt in Nederland.

Maar wat houdt Private Lease nou precies in, wat zijn de voor- en nadelen van deze leasevorm en is deze leasevorm ook mogelijk voor ondernemers?

In dit artikel leggen we het allemaal uit!

Ryan Richardson
Ryan Richardson
Auteur
4 minuten leestijd

1. Wat is Private Lease?

Private Lease kan je zien als een alternatief voor een auto kopen. Het grote verschil zit hem in het feit dat je bij Private Lease tegen een vast maandbedrag in een nieuw voertuig rijdt, maar dit voertuig nooit jouw eigendom wordt.

Dat de auto nooit van jou wordt, is zowel fiscaal als financieel gezien een groot nadeel. Je huurt de auto dus in feite voor een bepaalde looptijd. Het enige voordeel hiervan is dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te investeren.

1.1 Mogelijke looptijden bij Private Lease:

 • 12 maanden

 • 24 maanden

 • 36 maanden

 • 48 maanden

 • 60 maanden

Je hoeft je voor de rest geen zorgen te maken over onderhoud en verzekeringen. Alles wordt namelijk geregeld door de externe partij (net als bij Operational Lease). Hier kleven echter ook een aantal nadelen aan vast, die we verderop zullen behandelen. 

Maar eerst richten we ons nog even wat dieper op de positieve aspecten van Private Lease…

2. Wat zijn de voordelen van Private Lease?

Private Lease brengt voor particulieren overduidelijk een aantal voordelen met zich mee. Zo zijn bijvoorbeeld alle kosten die je aan je voertuig hebt bij de service inbegrepen (op de brandstof na).

Het af te lossen maandbedrag bij Private Lease is trouwens inclusief:

 1. Afschrijvingskosten.

 2. Pechhulp.

 3. Reparatie en onderhoud.

 4. Allriskverzekering.

 5. motorrijtuigenbelasting.

Laten we nu eens naar de belangrijkste voordelen van Private Lease kijken.

2.1 De voordelen op een rijtje

 • Je betaalt een vast maandbedrag.

 • Omdat het onderhoud en de verzekering bij Private Lease inclusief zijn, weet je precies wat je maandelijks moet aflossen.

 • Rijden in je ideale voertuig zonder grote investering.

 • Met Private Lease kan je als particulier in een nieuw voertuig rijden zonder een grote investering te doen.

 • Je kan met deze leasevorm namelijk het totaalbedrag verspreiden over meerdere maanden waardoor je voldoende liquiditeit behoudt.

 • Geen zorgen over onderhoud en verzekeringen.

 • Als er iets met je voertuig gebeurt hoef je zelf helemaal niets te regelen. Alles wordt je uit handen genomen door de externe partij.

3. Wat zijn de nadelen van Private Lease?

Private Lease kent ook een aantal nadelen. Zo ben je bijvoorbeeld nooit eigenaar van het voertuig, waar je toch maandelijks voor betaalt. 

3.1 De nadelen op een rijtje

✗ De auto zul je nooit je eigendom mogen noemen. Aan het einde van de leaseperiode moet je de auto gewoon weer inleveren.✗ Financiële verplichting voor meerdere jaren. 
Als je voor Private Lease kiest, ga je een overeenkomst aan voor minimaal 12 maanden. Zodra je hebt getekend, kun je hier niet zomaar onderuit komen.

✗ Geen vrijheid in het bepalen van onderhoud en verzekeringen. Je hebt bij Private Lease niet de keuzevrijheid om het onderhoud en de verzekering van je auto zelf te bepalen. Hierdoor ben je vaak duurder uit dan wanneer je het zelf regelt.

✗ Je schadevrije jaren kunnen vervallen. Nadat je 3 jaar lang geen eigen auto in bezit hebt gehad, komen je schadevrije jaren te vervallen. Als leaser bouw je namelijk geen schadevrije jaren op.

4. Financial leasen als ondernemer

Bij regeljelease.nl kan je gebruik maken van Financial Lease. Deze manier van leasen maakt het mogelijk om een voertuig aan te schaffen voor je onderneming. Dus niet als particulier! Hierdoor profiteer je van een laag maandbedrag en houd je liquiditeit (geld) op de zakelijke rekening.

4.1 De voordelen op een rijtje:

 1. Je voertuig staat direct op naam van je onderneming.

 2. Je profiteert van de vele fiscale voordelen

 3. Je hebt de vrijheid om je voertuig te bestickeren.

 4. Je bent vrij om het voertuig te gebruiken in het buitenland.

 5. Je kan zelf bepalen waar je je onderhoud doet en het voertuig verzekert. Hierdoor betaal je niet standaard te veel, wat dus betekent dat je voordeliger uit bent.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit? Lees dan hier meer over Financial Lease.

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.