Kan ik als ondernemer financial leasen met BKR-registratie?

Als je een lening afsluit wordt dat geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit registratiesysteem is handig voor bedrijven die op krediet goederen verkopen. Via BKR kunnen dergelijke bedrijven namelijk zien of de persoon die een lening wil aangaan, nog andere leningen heeft openstaan.
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden omtrent financial leasen met een negatieve BKR-registratie?

In dit artikel leggen we precies uit hoe het zit!

4 minuten leestijd

1. Wat is een negatieve BKR-registratie?

Een negatieve BKR-registratie kan betekenen dat je een betalingsachterstand hebt. Dit heeft als gevolg dat je in veel gevallen geen financial leasecontract kunt afsluiten.

Toch bieden wij bij regeljelease.nl de eigenaren van eenmanszaken en VOF’s alsnog mogelijkheden om een leasecontract bij ons af te sluiten. Zolang je maar geen negatieve BKR-codering met lopende achterstanden hebt.

1.1 Benieuwd hoe de BKR-coderingen precies werken?


Uitleg: Elke schuld die het BKR registreert krijgt een A- of een H-code. Een A-code houdt in dat er een betalingsachterstand is. Op het moment dat je weer aan de betalingsverplichting hebt voldaan en het contract loopt nog door, dan verandert deze A-code in een H-code.

Hierin staat de ‘H’ voor herstel. Met een H-codering zijn er dus wel degelijk mogelijkheden om te financial leasen bij ons. Mocht je helemaal geen negatieve BKR-registratie hebben en je staat ingeschreven bij de KvK, dan kan je bij regeljelease.nl dus altijd gebruik maken van de optie Financial Lease.

1.2 BKR-coderingen in het kort uitgelegd:

  • A1: Er is een aflossings- of schuldregeling getroffen. Hierin staan afspraken over de terugbetaling van de betalingsachterstand en het krediet.

  • A2: De vordering is opeisbaar gesteld. Dit betekent dat je kredietaanbieder heeft gevraagd om de achterstand in een keer te betalen.

  • A3: Een A3-codering wordt toegekend zodra er €250,- of meer administratief of daadwerkelijk is afgeboekt.

  • A4: Een A4-codering betekent dat de kredietaanbieder je na de achterstand niet meer heeft kunnen bereiken.

2. Een voertuig leasen met negatieve BKR-registratie

2.1 Financial Leasen met A-codering

Uitgaande van de bovenstaande A-coderingen, kan je concluderen dat de kans van slagen met een A4 codering vrij laag is.

De type A-codering vertelt ons of je tot een lage of een hoge risicogroep behoort. Een dergelijke codering is overigens niet direct doorslaggevend voor de goed- of afkeuring van je lease-aanvraag.

Dit beslist de kredietverstrekker nog altijd zelf.

2.2 Financial Leasen met H-codering

Zodra de betalingsachterstand (A-codering) is hersteld, wordt dit aangegeven met een H-codering.

Dit staat zoals eerder benoemd voor herstel. Met een H-codering wordt het dan ook gemakkelijker om een leasecontract bij ons af te sluiten. Neem hier gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

3. Positieve BKR-registratie geeft vertrouwen

Voor leasemaatschappijen is de BKR-registratie dus een handige tool om een beeld te krijgen van de financiële situatie van een ondernemer die geïnteresseerd is in Financial Lease.

Toch hoeft een negatieve BKR-registratie dus niet doorslaggevend te zijn, omdat een leasemaatschappij  altijd de vrijheid heeft om een leasecontract te verstrekken aan ondernemers.

Het is natuurlijk wel zo dat een positieve BKR-registratie vertrouwen geeft. Het laat namelijk zien dat jij als ondernemer over het algemeen aan je betaalverplichtingen kan voldoen.

Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat mensen die beter niet kunnen leasen/lenen, via een negatieve BKR-registratie een wake-up call krijgen. De BKR-registratie is er dus ook om personen tegen zichzelf in bescherming te nemen. 

4. Elf eenvoudige stappen om je BKR-status te checken!

Wil jij een voertuig financial leasen bij ons, maar weet je niet wat de status van je BKR-registratie is?

Volg dan het 11-stappenplan hieronder omtrent je BKR-gegevens, zodat we straks tijdens het adviesgesprek op de hoogte zijn van jouw situatie:

STAP 1: open je browser
STAP 2: ga naar  https://www.bkr.nl/inloggen/
STAP 3: klik op ga verder

STAP 4: selecteer je bank
(als het goed is word je dan doorgewezen naar je bank app)
(Geen bank app? gebruik dan e.dentifier)
STAP 5: bevestig vervolgens dat je wil inloggen bij je bank
STAP 6: vul je persoonlijke gegevens in
STAP 7: vul je adresgegevens in
STAP 8: druk daarna op bevestigen
STAP 9: open je mail en klik op de link zodat je je BKR-status kunt zien
STAP 10: druk op printen, maar nog niet op afdrukken: selecteer vervolgens een printer. In het overzicht met printers zie je dan de optie opslaan als PDF, kies deze optie en doe dit voor alle BKR-noteringen 

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.