• Home
  • Zakelijk een auto leasen met financial lease - Regeljelease.nl

Zakelijk leasen voor alle ondernemers

Voor ondernemers is een bedrijfsauto vaak onmisbaar om de dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Het aanschaffen van een auto kan alleen wel een flinke investering zijn, zeker voor startende ondernemers en zzp’ers

Financial lease is een ideale oplossing, omdat je de investering van je gewenste auto kan verspreiden over 12 tot 72 maanden. Maar wat is financial lease precies en wat is de reden dat steeds meer ondernemers voor deze zakelijke leasevorm kiezen? 

Lees hier alles wat je moet weten over deze zakelijke leasevorm voor ondernemers, zodat jij straks weet of financial leaesn past bij jouw situatie!


Wat is financial lease?

Financial lease is een zakelijke leasevorm die ook wel kooplease wordt genoemd. Als ondernemer koop je een auto die je vervolgens in termijnen afbetaalt. Hierdoor hoef je geen grote investering in één keer te doen en bespaar je meer geld op korte termijn. 

Met financial lease betaalt de ondernemer een vast maandbedrag gedurende de looptijd van het contract, dit is maximaal 72 maanden. Na afloop van het contract ben jij zowel economisch als juridisch eigenaar van de auto

Dit betekent dat de auto volledig in jouw bezit is. Na het einde van de leaseovereenkomst mag je zelf bepalen of:

  • Je de auto verkoopt. 

  • Inruilt voor een andere leaseauto. 

  • Of in je vertrouwde auto blijft rijden. 

Waarom is financial lease interessant voor ondernemers?

Veel ondernemers vinden het aantrekkelijk om te kiezen voor financial lease, omdat deze zakelijke leasevorm je direct eigenaar van de gewenste auto maakt. Doordat je direct eigenaar bent profiteer je als ondernemer van vele fiscale voordelen.

Denk aan fiscale voordelen zoals:

Bovendien hoef je met financial lease niet in één keer een grote investering te doen om in een representatieve auto te rijden. Je kunt de totale investering namelijk verspreiden over 12 tot 72 maanden; wat je financiële flexibiliteit op korte termijn vergroot. Dit geld kun je dan weer op een andere manier investeren in jouw bedrijf. 

Daarnaast staat de auto ook direct op de balans van je bedrijf. Hierdoor profiteer je van de eerder genoemde fiscale voordelen zoals btw-, rente- en investeringsaftrek

Voor- en nadelen van financial lease voor ondernemers

Er zijn diverse voordelen van het financial leasen van een auto. Ondanks de vele voordelen kan het financial leasen van een auto ook minpunten hebben voor ondernemers. 

We hebben hieronder de grootste voor- en nadelen opgesomd zodat jij straks een weloverwogen keuze kunt maken. 

5 grote voordelen van financial lease zijn:

✅ Je auto staat direct op de balans.

✅ Je kan de investering verspreiden over een periode van 12 tot 72 maanden.

✅ Je profiteert van fiscale voordelen zoals btw-, rente- en investeringsaftrek.

✅ Je kan onbeperkt kilometers maken.

✅ Je hebt de vrijheid om je auto te bestickeren.

Enkele nadelen van een auto financial leasen:

❌ Je bent zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van de auto 

❌ Je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhouden en repareren van de auto

Wat kost het financial leasen van een auto?

Met financial lease heb je zelf invloed op de hoogte van je maandbedrag. Dit bedrag is afhankelijk van 4 belangrijke factoren, namelijk:

  1. Welke auto je kiest.

  2. De looptijd van het contract.

  3. De hoogte van de aanbetaling.

  4. Het eventuele slottermijn.

Bereken eenvoudig de hoogte van je maandelijkse leasebedrag met onze lease calculator

Hiermee kunnen ondernemers snel en gemakkelijk hun leaseprijs berekenen om zo de beste leasedeal te vinden.

Hoe werkt financial lease?

Het traject voor het financial leasen van een auto is bij Regeljelease.nl eenvoudig en snel.

Zo heb je al een nieuwe leaseauto in vijf stappen:

1. Kies je gewenste auto: Het begint met het kiezen van de auto die je wilt leasen. Dit kan via ons financial lease aanbod.

Weet je nog niet welke auto het beste bij jou past? Met onze Autokiezer ontvang jij een persoonlijk aanbod aan leaseauto's die perfect aansluiten bij jouw wensen, eisen & budget.

Of neem dan contact op met één van onze leaseadviseurs. We kijken dan samen naar de beste oplossing voor jouw situatie.

2. Doe een aanvraag: Nadat je jouw droomauto hebt gevonden kan je direct een aanvraag doen.  Dit duurt niet langer dan 5 minuten.

3. Contact met onze lease specialisten: Binnen 15 minuten neemt één van onze lease specialisten contact met je op. Samen nemen we jouw wensen door en stellen we een lease contract op.

4. Wij regelen de goedkeuring: Wij zorgen voor goedkeuring van de bank en dat het leasecontract door alle partijen wordt ondertekend. 

5. Ontvangst van de auto: Nadat het leasecontract rond is, wordt je voertuig netjes afgeleverd op jouw gewenste locatie. Natuurlijk mag je hem ook ophalen bij de dealer. 

Top auto’s voor financial lease

Bij Regeljelease.nl hebben we een ruim aanbod aan rijklare personenauto’s en bedrijfsbussen die je kunt financial leasen.  Welke auto het beste is voor jouw bedrijf, is compleet afhankelijk van jouw wensen. 

Ter inspiratie hebben wij de volgende blogs voor je:

Jouw partner in zakelijk leasen

Heb jij interesse in een financial leaseauto voor je bedrijf? Bij Regeljelease.nl kan je als ondernemer rijklare occasions financial leasen. Dagelijks helpen we ondernemers met een voertuig voor hun bedrijf.  

Al onze occasions zijn dan ook met zorg ingekocht bij betrouwbare partners en erkende leasemaatschappijen. De occasions zijn rijklaar, wat betekent dat ze voor verkoop zijn gecontroleerd op alle onderdelen. 

Wil jij persoonlijk advies over welke leaseauto past bij jouw situatie? Neem hier contact op met één van onze lease specialisten. 

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.