Goedkoop een auto leasen doe je zo

Hoe kan ik nou goedkoop een betrouwbare auto leasen?

Een veelvoorkomende misvatting is dat het zakelijk leasen van een auto duur is. Zo zijn er ondernemers die van mening zijn dat je te allen tijde beter kunt kopen. Ongeacht de financiële situatie.

Maar is dit echt zo? En waarom kiezen steeds meer ondernemers in Nederland toch voor de zakelijke leasevorm Financial Lease?

Je ontdekt in deze blog ‘goedkoop een auto leasen doe je zo’ precies hoe je snel en eenvoudig een geschikte auto leaset tegen een laag maandbedrag!

Ryan Richardson
Ryan Richardson
Auteur
4 minuten leestijd

Goedkoop leasen: is Financial Lease voordelig?

Financial Lease is een vorm van kooplease. Financial lease maakt het voor ondernemers mogelijk om in een aantrekkelijke auto te rijden zonder duizenden euro’s in één keer te betalen.

Dit betekent dat je voor een vast laag maandbedrag al het wegdek kan betreden in een betrouwbaar voertuig.

In deze blog tonen we hoe jij goedkoop een bedrijfswagen kan leasen. We benoemen per prijsklasse welke bedrijfswagens en personenauto’s je kan aanschaffen met deze zakelijke leasevorm.

Maar allereerst delen we de vele voordelen die verbonden zijn aan Financial Lease.

Je profiteert van de volgende 5 pluspunten:

 1. Geen grote investering in één keer. Je hoeft niet in één keer een grote investering te doen wanneer je een auto aanschaft met Financial Lease.

  Zo kan jij als ondernemer rijden in je gewenste auto, terwijl je de totale investering kan verspreiden over 12 tot 72 maanden.

 2. Invloed op maandbedrag. Je hebt zelf invloed op de hoogte van je maandtermijn door bijvoorbeeld een aanbetaling te doen.

  Een hogere aanbetaling = een lager maandbedrag.

 3. Keuzevrijheid onderhoud en verzekering. Omdat de auto bij Financial Lease direct van jou is, bepaal je zelf waar je de auto verzekerd en het onderhoud doet.

 4. Profiteren van fiscale voordelen. Met Financial Lease staat de auto direct op je balans (kooplease). Hierdoor kan je profiteren van allerlei fiscale voordelen.

  Zo kun je de BTW terugvragen over de aanschafprijs, en kun je gebruik maken van rente- en investeringsaftrek.

 5. Direct eigenaarschap. Je bent direct de eigenaar van de auto zodra je de sleutels in ontvangst neemt. Er is daarom ook geen sprake van een kilometerbeperking en je kan overal naartoe rijden, zelfs naar het buitenland. 

Er zijn dus genoeg voordelen om van te profiteren met Financial Lease!

Je hebt namelijk zelf inspraak op je auto en de leaseovereenkomst. Daarnaast bespaar je veel geld op de korte termijn en maak je tijdens de lease gebruik van veel fiscale voordelen. 

Maar hoe zorg je je ervoor om doorgaans zo goedkoop mogelijk jouw gewenste bedrijfsauto te leasen? Lees vooral verder op deze pagina om hierover geïnformeerd te worden! 

Voorbereiding goedkoop auto leasen

Bij het uitkiezen van je gewenste lease-auto zijn er meerdere dingen waar je op kunt besparen. Bijvoorbeeld: een occasion in plaats van een fabrieksnieuwe auto leasen drukt je maandelijkse kosten al enorm. 

Daarnaast zijn occasions vaak direct leverbaar, terwijl je bij een nieuwe auto soms maanden moet wachten, omdat de auto nog gefabriceerd moet worden... 

 1. Kijk kritisch naar merk en model. Op de opties van je gewenste auto kun je al snel besparen. Kijk bij het uitkiezen van je ideale auto dan ook kritisch naar wat je écht nodig hebt.

 2. Bepaal de functie van de auto. Ga bij jezelf na of je een bedrijfswagen of een personenauto wilt leasen. Wat is de reden dat je de auto aanschaft? Waar ga je hem voor gebruiken?

Door vooraf de eisen voor jouw bedrijfsvoertuig vast te stellen kun je gemakkelijker een voertuig kiezen die aansluit bij jouw wensen.  

Auto leasen onder de €100,-

Tegenwoordig kan je al een auto leasen voor minder dan €100,- per maand.Toegegeven, het aanbod is minder ruim dan bij een hoger maandbedrag.

Maar er zijn zeker betrouwbare bedrijfswagens en personenauto’s in deze prijsklasse beschikbaar. 

Dit zijn vaak wat oudere auto’s, of auto’s met al wat meer kilometers op de teller. Hierdoor zijn je maandelijkse kosten erg laag, maar kunnen de onderhoudskosten wel hoger uitvallen.

Bekijk hier het aanbod in de categorie <€100.

Auto leasen voor €100,- tot €200,-

Als je meer budget ter beschikking hebt, kan je ook kijken naar auto’s met een maandbedrag van 100 tot 200 euro. In deze prijsklasse zijn veel auto’s beschikbaar. Van kleine, compacte personenauto’s tot grote bedrijfswagens. 

Type auto’s in deze prijsklasse zijn voornamelijk:

 • Jong gebruikte auto’s, waar de onderhoudskosten lager liggen dan bij een oudere auto.

 • Nieuwere auto’s die voorzien zijn van alle moderne gemakken.

 • Diverse middenklassers en stationwagens met verrassend veel ruimte. 

In de prijsklasse van 100 tot 200 euro heb je de keuze uit veel merk en modellen. Oriënteer tijdens je aankoop dus goed welke auto het beste past bij je wensen. 

Bekijk hier het aanbod in de categorie van €100 tot €200.

Conclusie: Goedkoop een auto leasen is mogelijk!

Als je goedkoop een betrouwbare auto wil leasen, dan is Financial Lease een uitstekende optie. Je kunt namelijk gebruik maken van meerdere fiscale voordelen, terwijl je het totaalbedrag van je gewenste voertuig kan verspreiden over 12 tot 72 maanden.

Bovendien kan je zelf invloed uitoefenen op het maandbedrag, zodat het jou zo voordelig mogelijk uitkomt!

Bij Regeljelease.nl kan je voordelig een auto leasen. Want ook met een kleiner budget is er nog steeds ruime keuze uit diverse modellen personenauto’s en bedrijfswagens. 

Bekijk hier ons ruime aanbod leaseauto’s.

Of neem hier contact op met een van onze lease specialisten voor persoonlijk advies. 

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.