De beste bedrijfswagens voor koeriers

Tegenwoordig is het heel makkelijk om online te bestellen. Of het nou gaat om pakketjes, het online bestellen van eten of het online bestellen van een bedrijfswagen, één ding is zeker: De koerier brengt veel tijd door in zijn busje om zo alle goederen op tijd te kunnen leveren.

Een goede bedrijfswagen is daarom een vereiste om het werk efficiënt uit te voeren en daarnaast aangenaam te maken. Ben jij als koerier op zoek naar een geschikte bedrijfswagen? Lees dan vooral even verder.

Ryan Richardson
Ryan Richardson
Auteur
4 minuten leestijd

1. Voorwaarden bedrijfswagen voor koeriers

Er zijn een aantal afwegingen die je moet maken bij het uitzoeken van een bedrijfswagen als koerier.

Ten eerste zit je natuurlijk een groot deel van je dag op de weg. Kies daarom altijd een bedrijfswagen die past bij jouw behoeftes. Daarnaast is het belangrijk om te kijken wat je gaat vervoeren en hoeveel ruimte je daarvoor nodig hebt.

Stem daar je laadruimte op af. Denk daarbij niet alleen aan de afmetingen, maar ook of je speciale toepassingen nodig hebt, zoals een koeling.

Als laatste is het handig om rekening te houden met de zuinigheid van de wagen. Dat kan namelijk veel verschil maken in je kosten.

Om je letterlijk en figuurlijk op weg te helpen, hebben we de top 3 beste bedrijfswagens voor koeriers voor je op een rijtje gezet:

1.1 Mercedes-Benz Sprinter

Deze gesloten bestelwagen heeft een laadruimte die je volledig kunt afstemmen op hetgeen wat je gaat vervoeren. Bovendien zijn er uitbreidingen mogelijk, zoals een dakbasisdrager. Om je lading tijdens de rit goed op één plek te houden, kun je met behulp van palletsteun zorgen voor stabiliteit.

In totaal zijn er meer dan 600 variaties mogelijk die jouw transportklussen makkelijker maken. Denk aan verschillende dakhoogtes, motortypes en lengtes van de wagen.

De Mercedes-Benz Sprinter staat daarnaast ook stil bij jouw veiligheid. Door integratie van systemen zoals een achteruitrijcamera en high-performance led-koplampen, hoef jij je geen zorgen te maken op de weg. Ook al deze assistentiesystemen kunnen worden aangepast op de wensen van de bestuurder.

1.2 Citroën Jumper

Dit is een wagen voor de koeriers van grote pakketten, want het laadvermogen is zeker twee ton. Ondanks zijn grootte, is de auto zuinig met benzine. Met een achterdeur van bijna twee meter wordt laden en lossen ook een stuk makkelijker. De auto is veel getest en daarover zijn positieve resultaten bekend.

Het interieur van de Citroën Jumper is basic, maar goed. Lange afstanden zijn prima af te leggen in deze wagen. Bovendien is er de mogelijkheid tot cruise control, wat het reizen nog makkelijker maakt.

1.3 Citroen Berlingo

Deze auto heeft vooral veel handigheidjes voor de bestuurder. Zeker voor bezorgers van kleinere pakketten, zoals telefoons en kleding, is hij geschikt. De auto denkt ook met de bestuurder mee. Zo geeft hij aan wanneer hij verwacht dat het tijd is voor een koffiepauze.

Let dus als pakketbezorger bij het kiezen van een bedrijfswagen goed op wat je precies gaat bezorgen en hoeveel laadruimte je daarvoor nodig hebt. Denk er ook aan welks soort product je gaat vervoeren. Heb je bijvoorbeeld een koeling nodig in je laadruimte? En als laatste: Kies vooral een wagen waar jij fijn in kunt rijden!

Je kunt alvast een kijkje nemen op onze website, waar onder andere de Mercedes-Benz Sprinter te vinden is. Zie ook de Citroën Berlingo en de Citroën Jumper. Op de website vind je de geschikte bedrijfswagen voor jou en je kunt een aanvraag doen. Wij helpen je graag!

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.