De 10 beste hatchbacks van 2024

Als je op zoek bent naar een ruime personenauto, dan ben je met de hatchback aan het goede adres. Net als een stationwagen of een sedan, is een hatchback een type carrosserie.

Bij deze carrosserievorm is het bestuurdersdeel van de auto bereikbaar via de kofferbak. Je kan in een hatchback namelijk de achterbanken inklappen waardoor je meer bagageruimte creëert in je auto.

Op zoek naar een geschikte hatchback voor je bedrijf? Ontdek in deze blog de 10 beste hatchbacks van 2024.

Sofie van der Zee
Sofie van der Zee
Auteur
5 minuten leestijd

1. Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf is een van de bekendste hatchbacks op de markt. Met zijn compacte omvang en comfortabele interieur is deze auto enorm populair bij zakelijke rijders. 

Bovendien staat de Volkswagen Golf niet alleen bekend om de goede prijs-kwaliteit verhouding. Hij is namelijk ook enorm veilig en rijdt ook nog eens heel zuinig:  

 • Verbruik benzinemotor: 1 op 18,9 

 • Verbruik dieselmotor: 1 op 25,0

Het is dan ook niet gek dat de Golf al jaren het meest verkochte model van Volkswagen is. 

Ontdek hier de Volkswagen Golf occasions

2. Ford Focus

Op zoek naar een sportieve hatchback? Dan is de Ford Focus een absolute aanrader. Deze stabiele auto biedt een combinatie van prestatie, veiligheid en zuinig verbruik. 

De Ford Focus is bovendien een duurzame hatchback. Doordat de Focus geen veeleisende motor heeft rijdt hij enorm zuinig. Optimaal voor de zakelijke rijder en ook nog eens goed betaalbaar. 

Qua afmetingen valt deze Amerikaanse hatchback in de categorie ‘compact’, maar biedt alsnog voldoende ruimte voor al je zakelijke spullen.

Zonder de achterbanken in te klappen beschik je al over 363 liter, genoeg voor bijvoorbeeld 3 grote verhuisdozen van 55x46x46 cm.

Zie jij jezelf al wegrijden in deze zuinige hatchback? 

Ontdek hier onze Ford Focus occasions

3. Opel Astra

De stijlvolle Opel Astra mag zeker niet ontbreken in de top 10 hatchbacks van 2024. Zo beschikt deze Opel over een aerodynamisch design en moderne technieken.

Door zijn lichte onderstel ervaar je als gebruiker meerdere voordelen: 

 • Prettige besturing

 • Minder onderstuur in bochten

 • Soepele remmen

Bovendien is de Opel Astra gespecialiseerd in veiligheid. Deze hatchback kreeg bij de crashtest de maximale score van vijf sterren. 

Ben jij op zoek naar een dynamische auto? 

Ontdek hier onze Opel Astra occasions

4. Renault Clio

Ook de Renault Clio is niet meer te missen op de Nederlandse wegen. Deze compacte hatchback heeft de afgelopen jaren veel populariteit gewonnen bij ondernemers. 

Deze hatchback is dan ook ideaal voor de ondernemer die makkelijk wendbaar moet zijn in het verkeer.

Dit door zijn praktische buitenafmetingen:

 • Lengte: 4,05 meter

 • Breedte: 1,79 meter

 • Hoogte: 1,44 meter

Zelfs met zijn praktische buitenafmetingen, is de Clio toch een relatief ruime auto van binnen met 318 liter kofferbakruimte.  

Wil jij ook rijden in een welbekende Renault Clio?

Bekijk hier onze Renault Clio occasions

5. Volkswagen Polo

Voor een zuinige en ruime Hatchback zit je met de Volkswagen Polo goed. Zijn reputatie is hier dan ook op berust. Daarnaast heeft de Polo een soepele, vlotte en comfortabele wegligging. 

Dit model is beschikbaar in een 3-deurs of 5-deurs variant. Ook kan je kiezen tussen een handgeschakelde of automatische transmissie. Zo vind je de Polo die het beste aansluit op jouw rijstijl en benodigdheden.   

Daarnaast is de Polo erg betrouwbaar. Zo benoemde de consumentenbond hem in 2021 tot ‘de best presterende auto’. Bovendien is de Polo een van de best verkochte modellen in Nederland. 

Geïnteresseerd in een betrouwbare Volkswagen Polo?

Bekijk hier onze Volkswagen Polo occasions

Hulp nodig met een auto kiezen?

Ontvang binnen enkele minuten een persoonlijk aanbod aan leaseauto's die perfect aansluiten bij jouw wensen, eisen & budget.

6. Audi A3

De Audi A3 is betrouwbare hatchback die veel rijplezier geeft.

De Audi A3 is één van Audi’s meest populaire modellen. Zo heeft de A3 een praktisch interieur met een redelijk grote bagageruimte. Dit terwijl deze populaire hatchback weinig plek in beslag neemt, vanwege zijn praktische buitenafmetingen.

Een Audi A3 heeft geen grote, energieslurpende motor, waardoor het verbruik van deze auto laag ligt. De Audi A3 is verkrijgbaar als automaat maar ook met een handgeschakelde versnellingsbak. De Audi A3 hatchback is beschikbaar als hybride, diesel of benzine variant.

Wil jij ook een stijlvolle hatchback voor je bedrijf? 

Bekijk hier onze Audi A3 occasions

7. Skoda Octavia

De Skoda Octavia behoort ook zeker tot de top 10 populairste hatchbacks van dit moment. Opmerkelijk aan de Octavia is dat die verrassend veel ruimte biedt, voor zowel personen- als goederenvervoer. 

De Octavia legt naast eenvoud voornamelijk de focus op functioneel gebruik. Met de grote kofferbak heb je met de Skoda Octavia beschikking over wel 600 liter laadvolume

Ofterwijl: een zeer praktisch ingerichte auto. 

Heb jij interesse in deze hatchback met veel (bagage)ruimte?

Bekijk hier onze Skoda Octavia occasions

8. Peugeot 308

De Peugeot 308 is bij Regeljelease.nl één van de beste hatchbacks van 2024. Dit model werd in 2014 zelfs uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar’. 

Dankzij het formaat van de auto en zijn kleine stuurwiel ben je makkelijk wendbaar op de weg. Dit geeft naast gemak en veiligheid ook nog eens meer rijplezier.

Verder heeft de 308 een geoptimaliseerd brandstofverbruik waardoor deze auto op lange afstanden zuiniger rijdt.

 • Verbruik benzinemotor 1 op 17,4

 • Verbruik dieselmotor 1 op 21,3 

Daarbij beschik je over een kofferbakruimte van minimaal 420 liter en maximaal 1228 liter. 

Bagage bij minimale laadruimte staat ook wel gelijk aan 6 middelgrote dozen (40 x 40 x 40 cm). Wanneer je de achterbank inklapt voor maximaal volume passen hier maar liefst 19 dozen van hetzelfde formaat in.

Wil jij rijden in een Peugeot 308 hatchback?

Bekijk hier onze Peugeot 308 occasions

9. Renault Mégane

Ook de Renault Mégane mag niet ontbreken op deze lijst van populairste hatchbacks. In 2012 is de Renault Mégane zelfs bekroond als bestverkochte auto in Nederland

Deze 5 deurs hatchback beschikt over een kofferbakinhoud die oploopt tot wel 440 liter. Een volume die genoeg ruimte biedt voor de benodigde goederen. 

Verder is de Renault Mégane erg comfortabel. Zo ervaar je weinig tot geen last van windgeruis, toch fijn voor tijdens de lange ritten. 

Heb jij ook interesse in een Renault Mégane?

Ontdek hier onze Renault Mégane occasions

10. Toyota Corolla  

We sluiten de top 10 populairste hatchbacks van 2024 af met de Toyota Corolla. Toyota motoren hebben een goede reputatie en staan bekend om de betrouwbaarheid.

Ook de Corolla ontbreekt hier niet aan. 

Vergeleken met de rest is dit een kleine auto met een klein onderstel. Dit maakt de Corolla makkelijk wendbaar.

De afmetingen van een Toyota Corolla hatchback zijn:

 • Lengte: 4,37 meter 

 • Breedte: 1,79 meter 

 • Hoogte: 1,43 meter 

Daarbij heeft de laadruimte heeft een totaal van 361 liter aan inhoud.

Voor je beeldvorming: dit is staat gelijk aan ongeveer 2 grote reiskoffers. Daarnaast houd je ook nog ruimte over voor overige spullen.

Ontdek hier onze voorraad Toyota Corolla occasions


Dit zijn de 10 beste hatchbacks van 2024.

Ben jij op zoek naar een geschikte hatchback? Bekijk dan hier ons aanbod!

Of neem hier contact op met één van onze lease adviseurs.

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.