Wat is Financial Lease?

Wat is Financial Lease?

Direct een auto hebben die helemaal van jou is, maar niet meteen een grote som geld hoeven te betalen, hoe klinkt dat? Dit kan met Financial Lease. Daar bovenop profiteer je nog van allerlei andere (fiscale) voordelen. In deze blog leggen we je precies uit van financial lease inhoudt!

Financial lease is een zakelijke vorm van leasen. Deze manier van leasen maakt het mogelijk om een auto aan te schaffen voor je onderneming, terwijl de bank de aankoopsom financiert. Het voordeel hiervan is dat je de auto niet in een keer hoeft te betalen, maar de investering kan verspreiden over meerdere maanden.

Het enige wat de klant vooraf betaalt is de BTW. De BTW krijgt de klant vervolgens weer terug van de belastingdienst.

Dit is vooral interessant als je andere belangrijke investeringen moet maken die bijdragen aan de groei van je bedrijf. De betalingen die plaatsvinden kun je daarnaast zien als investeringen en niet als uitgaven.

Economisch eigenaar van de auto

Zodra de aankoopsom van de auto is gefinancierd door de bank ben je direct de eigenaar. Je kan financial lease in feite zien als koop lease, waarbij je de auto koopt op afbetaling. Je bent economisch eigenaar. Het aankoopbedrag wordt door jou afgelost in de termijnen die vooraf zijn afgesproken met de bank. Daarnaast is het mooie aan deze leasevorm dat de fiscus de gemaakte kosten beschouwt als een investering in het bedrijf.

Waarom Financial Lease voor jou aantrekkelijk is

Voor ondernemers kan financial lease heel aantrekkelijk zijn. Er zijn namelijk veel voordelen waar bedrijfseigenaren van kunnen profiteren bij deze leasevorm. Zo heb je bijvoorbeeld behoud van schadevrije jaren en onbeperkt kilometrage.

Je hebt ook voordelen als:
  • Behoud van vermogen binnen het bedrijf.
  • Fiscale voordelen door aftrek van afschrijving, investering en rente.
  • BTW terugvorderen.
  • Keuzevrijheid in verzekeringen en onderhoud.

Meer weten over de voordelen? Lees hier verder.

Meer informatie nodig? Neem gerust telefonisch contact op!

Financial Lease is dus een aantrekkelijke optie wanneer je een nieuwe auto wil aanschaffen. Heb je hier vragen over? Laat het ons vooral weten. Er staat een team voor je klaar om je te helpen. Kijk op www.regeljelease.nl om een auto uit te kiezen en meer informatie te krijgen.

Inhoudsopgave

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bedankt!

Uw aanvraag is verstuurd.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op!