Blog

Kan ik als startende ondernemer een auto leasen?

By november 23, 2020 No Comments

Kan ik als startende ondernemer een auto leasen?

Ja, dit kan zeker!

Financial Lease maakt het voor jou als startende ondernemer mogelijk om in je ideale bedrijfswagen te rijden, zonder dat er gelijk een grote investering aan te pas hoeft te komen. Dit is natuurlijk erg interessant voor een startende ondernemer die nog tig andere investeringen moet maken. Of voor de starter die simpelweg niet het volledige bedrag van een nieuw auto in één keer kan aftikken...

In deze blog leggen we je daarom uit wat ervoor nodig is om als startende ondernemer een auto te leasen. Daarnaast vatten we kort samen wat de voordelen van Financial Lease zijn, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat moet ik als startende ondernemer aantonen?

In principe zijn er drie partijen betrokken bij de aanschaf van jouw financial leaseauto:

Voordat je als startende ondernemer in je nieuwe bedrijfswagen rijdt, hebben wij een aantal gegevens nodig. Op basis van deze gegeven kunnen wij vervolgens een leasecontract opstellen. De gegevens die wij nodig hebben zijn als volgt:

  • Het 8-cijferige KvK-nummer.
  • Persoonsgegevens (naam, bedrijfsnaam, telefoonnummer, e-mailadres).

De vereisten voor het aangaan van een Financial Leasecontract zijn dus laagdrempelig. De enige harde eis die we stellen is dat je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Lees meer over hoe Financial Lease werkt hier.

Voordelen die je ervaart als startende ondernemer

Met financial lease kan je als startende ondernemer profiteren van vele voordelen. De belangrijkste 3 aspecten van deze leasevorm lichten we hieronder toe:

1. Leasen zonder jaarcijfers

De meeste leasemaatschappijen vragen om jaarcijfers voordat de ondernemer een leasecontract mag afsluiten. Bij regeljelease.nl is dit niet het geval. Op het moment dat je staat ingeschreven bij de KvK en geen negatieve BKR-registratie hebt (met lopende achterstanden) is het al mogelijk om bij ons te leasen. Zelfs met een negatieve BKR-registratie zijn er zelfs mogelijkheden om alsnog te leasen.

2. Geen grote investering in één keer

Een van de grootste voordelen van Financial Lease is dat je als startende ondernemer niet in één keer een grote investering hoeft te doen. Vooral in de beginfase is het belangrijk om als startende ondernemer te investeren in zaken die bijdragen aan de bedrijfsgroei. Door de investering te verspreiden over meerdere maanden, hou je logischerwijze meer geld over.

3. Profiteer van fiscale voordelen

Je bent vanaf het moment dat je de sleutels ontvangt economisch eigenaar van de auto, wat betekent dat je ook de afschrijvingskosten mag meenemen op de balans. Hierdoor gaat je totale winst omlaag met als positief effect dat je minder belasting betaalt.

Daarnaast mag je van een zakelijke lening rente aftrekken, dus voor Financial Lease geldt dat ook. Ook dit is dus een fiscaal voordeel, omdat je minder hoeft te betalen.

Een bedrijfswagen die je aanschaft via Financial Lease is een investering. In de meeste gevallen kan je dan gebruik maken van de investeringsaftrek, namelijk wanneer je voor meer dan €2.300 investeert in bedrijfsmiddelen. Deze aftrek is ook geldig naast de aftrek van de afschrijvingskosten, dus dat maakt investeren erg aantrekkelijk.

Tip voor startende ondernemer

Occasion Lease voor startende ondernemers: Om flink te besparen op de maandtermijn is het leasen van een occasion een voordehandliggende keuze. Omdat de aanschafprijs van een jonge, tweedehands bedrijfswagen lager is dan die van een nieuwe, zal dit logischerwijze ook het geval zijn bij je maandbedrag.

Bekijk hier onze voorraad

Conclusie

Wat Financial Lease bij Regeljelease.nl zo populair maakt, is dat het voor iedere ondernemer voordelig is. Zo ook voor startende ondernemers zonder jaarcijfers. Wel moet de investering in verhouding staan met de toekomstige resultaten die je met je onderneming verwacht te boeken.

Ben jij een startende ondernemer die graag een auto wilt leasen?, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Bart

About Bart

Bedankt!

Uw aanvraag is verstuurd.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op!