Hoe werkt financial lease?

Hoe Financial Lease werkt

Als (startende) ondernemer is de aanschaf van een spiksplinternieuwe auto waarschijnlijk niet de meest voor de hand liggende investering die je doet. Gelukkig ook maar! Want gelijk investeren in iets dat niet direct tot bedrijfsgroei leidt, kan onverstandig zijn.

Toch is een bedrijfsauto in veel sectoren onmisbaar. Het maakt je mobiel, plus het straalt professionaliteit uit. Zzp’ers of medewerkers die voor hun werk veel onderweg zijn, moeten dan ook gewoon de mogelijkheid hebben om over een professioneel ogende bedrijfsauto te beschikken. Althans, dat vinden wij…

Daarom gaan we je in deze blog uitleggen hoe Financial Lease werkt, zodat jij straks kan rijden in je ideale auto, zonder dat daar eerst een grote investering aan te pas moet komen.

Wie is de eigenaar van de auto bij Financial Lease?

Financial Lease vormt voor jou als ondernemer de gulden middenweg. Je least niet alleen een auto, maar bent als leasende partij ook direct economisch eigenaar van het voertuig. Zie het als een kooplease, en dus niet als een kostenslurpende huurovereenkomst waar je onderaan de streep niets aan overhoudt.

Als economisch eigenaar kun je de auto trouwens gelijk al aanmerken als bedrijfseigendom. Dit is interessant, omdat je hierdoor kunt profiteren van fiscale voordelen, zoals btw- en renteaftrek. Daarnaast mogen bedrijven de bedrijfswagen dan ook gelijk bestickeren met hun eigen logo of andere reclame uitingen.

Na het aflossen van alle termijnbetalingen ben je uiteindelijk ook juridisch eigenaar van de auto. Voor die tijd is de bank dat nog. De auto fungeert dus echt als onderpand voor de bank.

Vereisten Financial Lease

De vereisten voor het aangaan van een Financial Lease-contract zijn laagdrempelig. In de eerste plaats vinden wij het belangrijk dat iedere beginnende onderneming met een gerust hart en een mooie bedrijfsauto de weg op kan. De enige harde eis die we stellen is dat je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Het grote voordeel van Financial Lease is dat je als (jonge) onderneming via een gespreide betaling toch alvast kunt investeren in een mooie bedrijfsauto. Daarnaast hou je op deze manier meer geld over om te besteden aan zaken die wellicht voorrang verdienen.

Financial Lease in 5 stappen

Een Financial Lease is in principe een vrij eenvoudig systeem. Het proces valt bij regeljelease.nl in 5 stappen onder te verdelen:

  • Kies een (bedrijfs)auto.
  • Doe een aanvraag.
  • Je wordt geholpen door een van onze experts.
  • Wij regelen de goedkeuring.
  • Wij zorgen ervoor dat alle partijen de overeenkomst tekenen.

De auto wordt netjes geleverd op adres of je kan er natuurlijk voor kiezen om de auto op te halen.
De auto is volledig van jou aan het einde van de looptijd. Zo spannend is het dus allemaal niet, maar wij vinden het wel zo netjes om gelijk het proces inzichtelijk voor je te maken!

Ben jij op zoek naar een bedrijfsauto en zou je graag gebruik willen maken van financial lease? Bekijk dan hier ons ruime assortiment en kies direct je droomauto uit!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Inhoudsopgave

Bedankt!

Uw aanvraag is verstuurd.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op!