FAQ / Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Mocht je vraag er niet tussen staan, laat dan je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Jazeker! Ondanks dat wij altijd een groot aanbod aan nieuwe auto’s en occasions op onze website hebben staan, kan het zijn dat jouw auto er niet tussen staat. Als je je gegevens hier achter laat, nemen wij contact met je op om de mogelijkheden met je te bespreken. Zelfs als je een aanbod hebt ontvangen van een andere partij, kunnen wij je een mooi passend voorstel doen.

Op www.regeljelease.nl schaf je heel gemakkelijk je favoriete auto aan met behulp van financial lease. Je kiest een auto naar wens, je laat je gegevens achter en één van onze lease-adviseurs neemt vervolgens contact met je op om de lease-aanvraag met je door te nemen.

Nog op dezelfde werkdag hoor je of de aanvraag is goedgekeurd en wanneer je in je nieuwe auto kunt rijden!

Als particulier kunnen wij jou met financial lease helaas niet helpen. Het product financial lease is uitsluitend bedoeld voor de zakelijke markt.

Voordat je in je nieuwe auto rijdt, hebben wij wel wat informatie van je nodig. Met het aanvragen van een offerte voor financial lease vragen wij om je persoonsgegevens, zoals je naam, bedrijfsnaam en telefoonnummer.

Wat financial lease bij Regeljelease.nl zo populair maakt, is dat het voor iedere ondernemer voordelig is. Zo ook voor startende ondernemers zonder jaarcijfers. Wel moet de investering in verhouding staan met het toekomstige resultaat van jouw onderneming.

Bij financial lease ben je vrij in het kiezen bij welke partij je je verzekering afsluit en naar welke garage je gaat voor onderhoud. Ook is de wegenbelasting jouw eigen verantwoordelijkheid. Wel bieden wij de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten bij onze verzekeringspartner.

Op het moment dat het leasecontract is ondertekend, ben jij economisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat de auto en kenteken op jouw naam komt te staan en alle bijkomende verantwoordelijkheden voor jouw rekening zijn.
De leasemaatschappij blijft gedurende de looptijd van het financial leasecontract de juridische eigenaar van de auto. De auto werkt als een soort onderpand. Op het moment dat het leasecontract is doorlopen en alle termijnen zijn betaald, wordt het volledige eigendom naar jou overgedragen en hoef je de auto niet meer in te leveren!

In Nederland zijn financial lease, shortlease en operational lease de meest bekende leasevormen. Het grootste voordeel van financial lease is dat je eigenaar bent en blijft van de auto. Dit is bij de overige twee leasevormen niet zo; daar ben en blijf je slechts huurder van de auto.
Omdat je eigenaar van de auto bent en een dergelijke investering wordt gezien als bedrijfsmiddel, kom je als ondernemer in aanmerking voor allerlei fiscale voordelen. Zo kun je de btw van de aanschafwaarde direct terugvorderen en mag je gebruik maken van de investeringsaftrek. Ook mag je de auto op de balans zetten en is de rente fiscaal aftrekbaar!

Nog een belangrijk verschil is dat het aantal te rijden kilometers bij financial lease onbeperkt is. Bij de andere twee leasevormen zit er een maximum op het aantal kilometers dat je mag rijden. Kortom, het aanschaffen van een auto met behulp van financial lease is in alle opzichten heel flexibel en voordelig.

Een slottermijn is het bedrag dat aan het einde van het leasecontract nog open staat, dit bedrag mag maximaal 25% van het aankoopbedrag zijn. Over dit bedrag betaal je gedurende de looptijd van het leasecontract wel rente, maar geen aflossing. De hoogte van de slottermijn bepaal je samen met de adviseur die jou helpt bij het afsluiten van een financial leasecontract.[

Bij financial lease wordt de auto direct aan de onderneming gefactureerd. Eén van de vele voordelen van financial lease is dat je daardoor de btw direct kunt terugvorderen bij de eerstvolgende belastingaangifte! Je schiet de btw dus eerst voor, maar kunt dit direct terugvorderen bij de fiscus.

Nee. Omdat je bij het aanschaffen van de auto het volledige btw-bedrag hebt teruggevorderd, is het niet mogelijk om dit nogmaals te doen. Jouw maandelijkse leasebedrag is dus btw-vrij.

Ja, de maandelijkse termijnen staan vast. Je kunt ervoor kiezen om meer af te lossen als je bijvoorbeeld een goede maand hebt gedraaid met de onderneming. Dit kan in het meervoud van één leasetermijn.

Een negatieve BKR wordt gezien als een betalingsachterstand, waardoor het moeilijker zou zijn om onder andere een lening af te sluiten. Voor eigenaren van eenmanszaken en VOF’s met een dergelijke achterstand bieden wij alsnog mogelijkheden om een leasecontract af te sluiten bij Regeljelease.nl, maar die mogelijkheden zijn wel beperkter.
Je kunt altijd gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Onze lease-adviseurs kijken graag met jou naar de mogelijkheden voor jouw onderneming.

Is het financial leasecontract doorlopen en zijn alle termijnen betaald? Dan is de auto geheel van jou en hoef je deze niet meer in te leveren.

Indien je stopt met je onderneming, wordt het leasecontract ingelost. Je zult het financial leasecontract dus alsnog moeten nakomen. Als je de auto wilt laten overnemen door een ander bedrijf, dan moet je hier goedkeuring voor vragen. Neem daarvoor even contact op met één van onze lease-adviseurs.

Wanneer je op zoek bent naar een occasion (een tweedehandsauto), zijn er zowel btw- als marge-auto’s. Wanneer je als bedrijf een btw-auto koopt, kun jij als ondernemer de btw terugvorderen. Uiteraard is het als bedrijf ook mogelijk om een marge-auto aan te schaffen, maar hierbij valt het btw-voordeel weg. De btw van een marge-auto is namelijk al eerder betaald door bijvoorbeeld een particulier, waardoor deze niet nogmaals betaald hoeft te worden. Een marge auto is dus btw vrij.

Wil jij ook privé in je zakelijke auto rijden? Dan moet je een eigen bijdrage betalen. Dit heet bijtelling. Je betaalt 22% bijtelling als je in een auto rijdt die boven de 0 gram C02 uitstoot. Je betaalt 4% bijtelling als je in een volledig elektrische auto rijdt. Een overzicht van al onze (elektrische) auto’s vind je op www.regeljelease.nl.

Ja, dat kan. Indien je een goede maand heb gedraaid met je onderneming, kan je een hoger maandbedrag aflossen. Je zou het maandbedrag ook op voorhand kunnen verhogen om de auto eerder af te lossen. Daarnaast kun je het gehele openstaande saldo in één keer betalen. Dit is uiteraard wel in overleg met de bank waar jouw financial leasecontract is ondergebracht.

Iedereen die een product of dienst koopt, betaalt een prijs waar de btw bij in is gerekend. Dat geldt ook bij de aanschaf van een auto. Het totale bedrag wat je onderaan de streep betaalt, bevat dus al de belasting. Bpm is een belasting die je eenmalig betaalt als je in Nederland een personenauto, bestelauto of motor koopt.

De looptijd van het financial leasecontract wordt bepaald op basis van het bouwjaar van de door jou gekozen auto. Dit verschilt dus per auto.

Bedankt!

Uw aanvraag is verstuurd.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op!