Blog

Een auto leasen als startende ondernemer

By november 23, 2020 april 2nd, 2021 No Comments

Een auto leasen als startende ondernemer (Financial Lease)

Wil jij als startende ondernemer een bedrijfsauto leasen in Nederland? Dan kan dit gewoon zonder jaarcijfers te tonen! Er zijn echter wel een aantal zaken waar je aan moet voldoen alvorens je kan rijden in jouw ideale bedrijfswagen.

In deze blog vertellen we jou alles wat je moet weten om te leasen als startende ondernemer en al de voordelen die daarbij komen kijken.

 

  • Allereerst leggen we je uit wat Financial Lease is, zodat je gelijk kan bepalen of deze leasevorm interessant voor jou is.
  • Vervolgens behandelen we de vereisten voor een Financial Lease, zodat jij als startende ondernemer weet of je in aanmerking komt.
  • Tenslotte lichten we toe waarom Financial Lease interessant kan zijn voor jou als startende ondernemer, zodat je een weloverwogen beslissing kan nemen om wel of niet een aanvraag te doen.

Wat is Financial Lease?

Financial Lease is een zakelijke vorm van leasen. Deze manier van leasen maakt het voor jou als startende ondernemer mogelijk om een auto aan te schaffen voor je onderneming, terwijl de bank de aankoopsom financiert. Het voordeel hiervan is dat je de auto niet in een keer hoeft te betalen, maar de investering kan verspreiden over meerdere maanden.

Veel startende ondernemers maken gebruik van deze optie, omdat ze meestal niet voldoende liquide middelen hebben om in één keer een mooie bedrijfsauto aan te schaffen. Bovendien kunnen startende ondernemers vaak veel beter in het bedrijf zelf investeren, omdat dit een hoger rendement oplevert.

Daarnaast ben je direct economisch eigenaar van het voertuig en kan je profiteren van vele fiscale voordelen.

Vereisten voor leasen als startende ondernemer

Ook als startende ondernemer kun je gewoon een Financial Lease-contract aangaan. De enige harde eis die we stellen is dat jij ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. De vereisten zijn dus erg laagdrempelig, waardoor iedere beginnende onderneming (zonder grote investering) een mooie bedrijfsauto op de weg kan hebben.

Als je hier aan voldoet, kun je als beginnende ondernemer bij ons ook gelijk van een aantal voordelen profiteren:

Leasen zonder jaarcijfers

Startende ondernemers kunnen bij ons zelfs leasen zonder jaarcijfers. De meeste leasebedrijven in Nederland willen echter zwart-op-wit hebben of je bedrijf liquide genoeg is om een auto te leasen. Jaarcijfers zijn bij dergelijke bedrijven dus een harde eis. Bij Regeljelease.nl geldt dit principe niet en is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een bedrijfswagen of een personenauto zonder jaarcijfers te tonen.

Mogelijkheden omtrent negatieve BKR-registratie

Een zogenoemde negatieve BKR-registratie kan betekenen dat je een betalingsachterstand hebt. Dit heeft tot gevolg dat je in veel gevallen geen leasecontract kunt afsluiten.

Desondanks bieden wij voor eigenaren van een eenmanszaak en VOF’s alsnog mogelijkheden om een leasecontract bij ons af te sluiten. Zolang je maar geen negatieve BKR-codering met lopende achterstanden hebt.

Elke schuld die het BKR registreert krijgt daarnaast een A- of een H-code. Een A-code houdt in dat er een betalingsachterstand is. Op het moment dat je weer aan je betalingsverplichting hebt voldaan en het contract loopt nog door, dan verandert deze A-code in een H-code. Hierin staat de ‘H’ voor herstel. Met een H-codering zijn er overigens wel mogelijkheden.

Als je geen negatieve BKR-registratie hebt en staat ingeschreven bij de KvK, kan je bij Regeljelease.nl dus altijd gebruik maken van de optie Financial Lease

Voor de eerste keer Financial Lease als ondernemer

Wil jij als startende ondernemer graag gebruik maken van Financial Lease, maar ben je nog benieuwd of dit voor jou wel de aantrekkelijkste optie is? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze lease-adviseurs via het telefoonnummer (0)85 7606 009 of neem een kijkje in onze voorraad.

Bart

About Bart

Bedankt!

Uw aanvraag is verstuurd.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op!