Afmetingen bestelbus

Benieuwd hoe je de afmetingen van een bestelbus kunt aflezen? Je leert het op deze pagina!

Welke bestelbus afmetingen passen nou het beste bij de werkzaamheden die je gaat verrichten? Met zoveel aanbod op de Nederlandse markt, kan het knap lastig zijn om de juiste bus te vinden…

Daarom leggen we je op deze pagina precies uit hoe je de afmetingen van een bedrijfsbus kunt aflezen. Daarnaast geven we ook advies over de toepasbaarheid van een specifieke bus.

Na het lezen van dit artikel:

 

  • weet je precies welke bus afmetingen passen bij jouw werkzaamheden. 
  • weet je hoe je de verschillende L/H-combinaties moet aflezen.
  • weet je waar je op moet letten bij het uitkiezen van een bus.

1. Welke afmetingen heb ik nodig?

Als ondernemer heb je een bus nodig die past bij je bedrijf. Hierin zijn de afmetingen vaak doorslaggevend. Je wil namelijk zo efficiënt mogelijk kunnen werken.

3 aspecten waar je op moet letten bij de afmetingen van een bus:

 

  • Laadruimte. Als je goederen of materiaal moet vervoeren, kan je op basis van de (verwachte) hoeveelheid inschatten hoeveel laadruimte je nodig hebt. 
  • Verkeer. Als je veel in drukke steden zoals Amsterdam of Utrecht rijdt is het belangrijk om wendbaar te zijn. Dan is een kleinere bus vaak prettiger. Je hebt namelijk weinig ruimte om in te parkeren of om je bus uit te laden


  • Interieur. Als je veel tijd in je bus doorbrengt, dan is comfort natuurlijk erg belangrijk. Kijk daarom goed naar aspecten zoals beenruimte en het aantal zitplaatsen voordat je een keuze maakt.  

Krijg je liever advies over de afmetingen die jouw ideale bus nodig heeft? Neem dan hier contact met ons op en binnen 10 minuten weet je precies welke bus past bij jouw onderneming!

 

2. Hoe moet ik de bestelbus afmetingen aflezen?

De afmetingen van een bus worden altijd aangeduid met een L/H-combinatie. In het voorbeeld laten we zien hoe je de afmetingen van een bedrijfsbus kunt aflezen.

Voorbeeld:

De ‘l’ voor lengte en de ‘h’ voor hoogte. Met iedere verhoging en/of verlenging nemen de getallen achter de l en h dus toe. Voor je beeldvorming is de l1h2 dus even lang als de L1H1 afmetingen, maar wel een slagje hoger. 

De l1h1 is op zijn beurt weer net zo hoog als de l2h1, maar weer een maatje langer. Een l2h2 is zowel langer als hoger dan een l1h1.

Als we het hebben over een l1h1-bus, dan spreken we altijd over het standaardformaat van een bus. Het is alleen wel belangrijk om te weten dat de afmetingen van een l1h1 bus per merk en model kunnen verschillen.

3. Verschil afmetingen bestelbus per merk en model

De afmetingen van een bus verschillen vaak per merk en model. Om je hier een duidelijk beeld bij te geven, hebben we de afmetingen van twee l1h1 bussen van verschillende merken hieronder met elkaar vergeleken.

Voorbeeld:

Je bent op zoek naar een l1h1 bus, omdat je als pakketbezorger gaat werken in het drukke Amsterdam. Voor deze klus heb je een kleine bus nodig waarmee je wendbaar bent, maar ook comfort ervaart (aangezien je 8+ uren in de bus zit).

1) Na wat speurwerk op het internet kom je een Citroen Jumper l1h1 tegen. Deze bestelbus heeft een lengte van 496 cm en een hoogte van 166 cm.

2) Op dezelfde website kom je ook een Ford Transit Connect l1h1 tegen, maar je ziet iets opvallends: er zitten verschillen in de afmetingen, terwijl het allebei l1h1 bussen zijn. De Connect heeft namelijk een lengte van 442 cm en een hoogte van 127 cm.

Een Citroën Jumper is ruim 54 cm langer en 39 cm hoger dan een Ford Transit Connect l1h1.

Conclusie:de afmetingen van l1h1 bussen kunnen verschillen per merk en model.

Ook de afmetingen van een L/H-combinatie van hetzelfde merk verschillen (ander model). Zo is een Mercedes-Benz Citan l1h1 (kleinste bus Mercedes) kleiner dan bijvoorbeeld een Mercedes-Benz Vito l1h1 (middelgrote bus Mercedes), terwijl het dus allebei l1h1 bussen betreft.

Om je direct de juiste richting op te sturen, hebben we de afmetingen van de populairste merken en modellen onderverdeeld in 3 categorieën gebaseerd op het formaat van een bus:

 

  1. kleine bus
  2. middelgrote bus
  3. grote bus

4. Alle L/H-combinaties op een rijtje

l1h1
l1h2
l2h1
l2h2

l2h3

l3h2
l3h3
l1h3
l3h1
l4h3
l5h3

5. Advies over bestelbus afmetingen

Ben je op zoek naar een bedrijfsbus, maar weet je niet precies welke afmetingen passen bij je bedrijf? Neem dan hier contact met ons op en één van onze adviseurs neemt binnen 15 minuten contact met je op (binnen openingstijden).

Bedankt!

Uw aanvraag is verstuurd.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op!