3 redenen waarom Financial Lease aantrekkelijk is voor (startende) ondernemers

3 redenen waarom Financial Lease aantrekkelijk is voor (startende) ondernemers

Financial lease maakt het mogelijk om in je ideale bedrijfswagen te rijden zonder dat je gelijk een grote investering hoeft te maken. Als je het volledige bedrag als (startende) ondernemer niet in één keer wil aftikken of nog andere belangrijke investeringen moet maken is dit natuurlijk erg interessant.

Dit is niet het enige voordeel van Financial Lease. In deze blog deel ik daarom de 3 grootste voordelen waar jij als (startend) ondernemer van profiteert bij deze vorm van leasen.

1. De Fiscale Voordelen

Omdat jij meteen economisch eigenaar bent van de auto, kun je gebruik maken van fiscale voordelen. Door deze regelingen mag je bepaalde bedragen aftrekken van je winst. Het bedrag waar je belasting over moet betalen wordt daardoor lager.

Hieronder hebben we de belangrijkste fiscale voordelen voor je samengevat in een opsomming:

  • Afschrijving
    Je bent de economische eigenaar van de auto, dus dat betekent dat je ook afschrijvingskosten mag meenemen op de balans. Je totale winst wordt daardoor dus lager. Kortom, je betaalt over een lager bedrag belasting.
  • Renteaftrek
    Van een zakelijke lening mag je rente aftrekken, dus voor Financial Lease geldt dat ook. Dit is uiteindelijk voordelig, want je hoeft minder te betalen. Ook dit is dus een fiscaal voordeel.
  • Investeringsaftrek
    Een bedrijfswagen die je aanschaft via Financial Lease is een investering. In de meeste gevallen heb je dan recht op investeringsaftrek, namelijk wanneer je voor meer dan €2.300 investeert in bedrijfsmiddelen. Deze aftrek is ook geldig naast de aftrek van afschrijvingskosten, dus dat maakt investeren erg aantrekkelijk.

2. Economisch eigenaar

Vanaf het moment dat je bij de autodealer wegrijdt in je nieuwe bedrijfswagen, is deze van jou. De maandelijkse betalingen die je doet, zijn dus investeringen en geen kosten. Je doet daarmee geen aanspraak op de financiële middelen van je onderneming, waardoor je meer geld overhoudt. Het vermogen blijft dus binnen de onderneming, wat betekent dat je meer ruimte creëert om weer te investeren.

3. Keuzevrijheid

Deze vorm van leasen heeft weinig tot geen beperkingen. Jij kunt bijvoorbeeld bepalen waar je jouw verzekering afsluit en hoe je het onderhoud regelt. Ook kies je zelf de termijnen van het leasecontract. Je bent dus vrij om de omstandigheden zo gunstig mogelijk te maken voor jezelf.

Conclusie
Kort samengevat heeft Financial Lease dus een aantal grote voordelen voor ondernemers. In deze blog hebben we de fiscale voordelen behandeld, maar ook de keuzevrijheid die Financial Lease met zich meebrengt en het gegeven dat je direct economisch eigenaar bent van de auto.

Bekijk onze voorraad om je ideale bedrijfswagen uit te kiezen!

Inhoudsopgave

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bedankt!

Uw aanvraag is verstuurd.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op!