3 Misvattingen Over Financial Lease

3 Misvattingen Over Financial Lease: Ontdek de voordelen van Financial Lease voor ondernemers

Leasen wordt vaak gezien als een betaalvorm die onderaan de streep de duurste optie betreft. Dit is overigens lang niet altijd een terechte aanname, want er zijn ook heel voordelige leasevormen… 

Het zou bijvoorbeeld een misvatting zijn om Financial Lease in hetzelfde hokje te plaatsen als Operational Lease. Financial Lease is voor ondernemers namelijk een erg aantrekkelijke lease optie. Toch lijkt het alsof er nog maar weinig mensen zich hier bewust van zijn. Dit is voor ons genoeg reden om misvattingen over Financial Lease de wereld uit te helpen.

In deze blog worden daarom de 3 grootste misvattingen over Financial Lease opgehelderd. Als jij een ondernemer bent die Financial Lease overweegt, dan is het dus raadzaam om kennis te nemen van deze misvattingen! Laten we eens kijken hoe het daadwerkelijk zit…

Misvatting 1: Bij Financial Lease is de auto geen eigendom van mijn onderneming

Dit is niet waar. Bij Financial Lease ben je tijdens de betaalperiode gelijk al economisch eigenaar, en nadat je aan al je betaalverplichtingen hebt voldaan ook nog eens juridisch eigenaar. Het is dus een investering en geen huurovereenkomst. Dit betekent zelfs dat je het recht hebt om je auto te verkopen.

Misvatting 2: Financial Lease kost veel geld

Ook dit is een misvatting. Financial Lease is namelijk zo vormgegeven dat het je als bedrijf juist extra lucht geeft. Door iedere maand een laag leasebedrag te betalen, hou je je kosten mooi binnen de perken. Je hoeft bijvoorbeeld niet in een keer de koopsom af te tikken, waardoor je geld overhoudt voor andere investeringen.

Lees hier nog meer redenen waarom Financial Lease aantrekkelijk is voor (startende) ondernemers.

Misvatting 3: Bij Financial Lease worden extra voorwaarden aan het autogebruik gesteld

Dit is wederom onjuist. Aangezien je tijdens de leaseperiode al economisch eigenaar van de auto bent, mag je ermee doen wat je wilt. Zo kun je de auto laten bestickeren met je bedrijfslogo, er een onbeperkt aantal kilometers mee rijden of met de auto naar het buitenland gaan.

Financial Lease is dus eigenlijk één van de interessantste opties voor jou als ondernemer om te investeren in een mooie bedrijfswagen. Bovendien is het een leasevorm waar ook nog allerlei fiscale voordelen aan kleven. Het is dus te kort door de bocht om het woord ‘leasen’ automatisch te laten rijmen met ‘onvoordelig’. Financial Lease is zeker niet onvoordelig.

Nu deze misvattingen over Financial Lease zijn opgehelderd, kun je hier direct op zoek naar je ideale bedrijfswagen, met alle voordelen van dien!

Inhoudsopgave

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bedankt!

Uw aanvraag is verstuurd.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op!